Затвориха родилното в Ямбол, медиците с COVID

То е единствено в града, родилките ще ходят в съседни области
16 дек 2020 11:32,
18
Затвориха родилното в Ямбол, медиците с COVID
Снимка: БГНЕС

Родилното отделение на областната болница в Ямбол ще остане затворено до края на годината заради заразени с Covid-19 медици. По същата причина с преустановена дейност са отделението за ушно-носно-гърлени болести и очно отделение.

Още по темата


Акушеро-гинекологичното отделение в държавната болница е единственото в областта и в момента при необходимост родилките се транспортирани до лечебни заведения в съседни области, уточни директорът д-р Димитър Рунков.

"Една колежка имаме с Covid, имаме среден медицински персонал, който е заразен. Това доведе до спирането на спешна работа с родилки патологична бременност и гинекология до края на годината", обясни още директорът.

Вече три отделения в болницата работят само с Covid пациенти. Осигурени са 71 легла, като седем в са в реанимация, а 10 са за пациенти със симптоми, които изчакват резултати от PCR тестове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Планът е поетапен:Етап 1 - ще се измира якоЕтап 2 - няма да се раждаБойко и Мутафчийски ги доядя, че не измираме и вече ни пречат да се раждат деца, а вече родените да не са на детска градина!
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно време нали на нивата са раждали, сега в храстите ще раждат, че нивите станаха шубраци, защото всичките пари са за туристическия бранш, който въпреки това е пак пред фалит. По-богатите могат да раждат в кръчмата на петзвездните хотели, ще имат екстри като фалшив алкохол за дезинфекзия и барман-личен асистент.
9
2
 
12
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Затворете всички болници ненормалници ,да мрем и раждаме по храстите като скотовеее!Какво търпи още този *** народ незнам тотално деградация на цялата държава!Гилотина та веднага!
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекарите дезертираха. Никой не му се ходи на фронта. Всички искат на кръчма, да пият фалшив алкохол и да ядат кебапчета замразени преди 5 години с лютеница без домати и пипер с палмово масло за 100 лв вечерята. Ако може и ц иганска духова музика да има. Който се разболее, да звъни на погребална агенция "Безпаметност".
7
1
 
12
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
А дали случайно това няма нещо общо с родилката, която обиколи 4 града, докато се намери болница да я приеме?!?!Сега като ги погнат ямболските доктори, ще кажат Ами ние още миналата седмица затворихме, ама не сме го оповестили. Застраховка със задна дата. А ще им спрат ли заплатите и надбавките или ще го пишем платен отпуск?!?Хиени, касапи и безчовечници...
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми така е. На запад политик е професия. Тука е бизнес. Така пожарникари и учители по физическо стават министри. Говедарска държава, какво да се прави. Лош материал. Лов в главите. *** сме - истина е. Българско малоумие. Сами си го правим хубавкото.
5
0
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Всичко е...дантела и се крепи на...ужким в мед.средите.В Ямбол бе...ликвидирана и 7-*** механизирана дивизия,която имаше поне десет лекаря и двадесет санитаря за осигуряване на нуждите на войската,но при нужда биха помагали и на населението.Какво стана в Ухан в Китай;дойдохе армейските полеви болници и поеха нещата.Тук и това не може да стане,защото войска няма,има само...политици и полицаи да ги...вардят.
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Тикволандия през 21 век родилките ще ходят в съседни области.Колко километра са до най-блзката съседна област? "ще ходят" означава да ходят пеш.Линейки няма ли в Тикволандия за родилките?
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко мушмурок ,ами ти ни разказа играта бе !? Подавай оставка и поемай отговорст за това ,което се случва в държавата ! Трябва да бъдеш съден в Хага ,не може да докараш нацията до първо място по смъртност и да ти се размине ! И не ме е яд за друго ,а за това че позволихме на вероятно психично болен пожарникар да го постигне
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Взеха увеличение на заплатите като служители на първа линия. После отказаха да се ваксинират. Сега е време да си почиват в къщи докато мине кризата
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На бойко електората къде ще се въди?

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe